Условна 3-годишна присъда поиска Пловдивската прокуратура за 19-годишния Асен  Гюрганчев,

...
Условна 3-годишна присъда поиска Пловдивската прокуратура за 19-годишния Асен  Гюрганчев,
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска условна присъда за ученика, прегазил жена на зебра

Условна 3-годишна присъда изиска Пловдивската прокуратура за 19-годишния Асен  Гюрганчев, който прегази и умъртви стара жена на пешеходна пътека в града, като след това избяга от местопроизшествието.

По искане на отбраната на обвинения Зоя Тошкова, делото против ученика от пловдивски колеж стартира през днешния ден в Окръжния съд в града под тепетата по съкратената процедура. В залата участваха родителите на 19-годишния Асен. В поддръжка на младежа бяха пристигнали и негови другари. Мотивите на прокуратурата за желаната условна присъда бяха чистото правосъдно минало на подсъдимия, неговите цялостни признания и младата му възраст. Държавният обвинител изиска още лишаване на свидетелството за ръководство на Гюрганчев за двойно по-голям период от наложената му присъда.

Пред магистратите 19-годишният юноша изрече своите съболезнования към фамилията на починалата, като съобщи, че не е избягал от мястото на случая, с цел да се укрие, а с цел да потърси помощ и съвет.

Очаква се през днешния ден по делото да има произнесена присъда.

Припомням, че на 13 април вечерта, при шофиране на лек автомобил „ Тойота РАВ4 “ със скорост от 67 км/ч, ученикът прегази старата жена на зебра на бул. „ Шести септември “ в града. Младежът видял пешеходката, само че не съумял да спре, защото се движил със несъобразена скорост и я блъснал с предната лява част на автомобила.

Свидетели на злополуката се обадили на тел. 112. На място дошъл екип на Центъра за Спешна здравна помощ. Пострадалата е получила травматични увреждания на жизненоважни органи, довели до остра кръвозагуба и сърдечносъдова непълнота. Тя умряла на място. Младежът избягал от местопроизшествието, като показал пред свои другари предпочитание да извърши ремонт на автомобила си. Той беше арестуван на 14 април 2017 г, ден след случая.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР